Daarom 't Atrium

Flexrooster

Op ’t Atrium werken we met een flexrooster. In ons flexrooster duren de lessen 80 minuten, waarvan je er meestal drie op een dag hebt. Voor en na de lessen zijn er flexuren van 40 minuten.

2-jarige brugklas

Belangrijk voor jou om te weten: wij werken met een 2-jarige brugklas. Je begint in een vwo-, vwo/havo- of havo/mavo-brugklas volgens het schooladvies dat je op de basisschool krijgt. Je krijgt bij ons twee jaar de tijd en ruimte om te ontdekken welk niveau het beste bij je past. De overstap naar de middelbare school is voor veel leerlingen best groot, maar nu heb je twee keer zo veel tijd om je draai daarin te vinden. Dit vinden we erg belangrijk.

A-weken

Ieder schooljaar hebben we vier A-weken. De A staat voor Activiteit op ’t Atrium. Dit zijn weken waarin veel activiteiten zitten, zoals excursies, sporttoernooien, clinics, toneel- en muziekvoorstellingen, buitenlandse reizen en nog veel meer.

Internationalisering

Wij zien internationalisering met het oog op de ‘global village’ die onze wereld is, als een onmisbaar onderdeel van de opleiding en vorming van onze leerlingen. Elke leerling van ’t Atrium neemt in principe minimaal eenmaal tijdens zijn schoolloopbaan deel aan een internationaliseringproject.

Extra’s

’t Atrium is ambitieus: je vindt bij ons niet alleen drie opleidingen en drie profielen (Sportklas, Xplore, Atrium International), maar ook buiten de opleidingen bieden wij de leerlingen veel extra’s. Hieronder ons extra keuzeaanbod voor de talentontwikkeling van onze leerlingen.

We zijn een Gezonde School. We zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige omgeving, een fris klimaat én we geven aandacht aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Van sport, internationalisering en talentontwikkeling hebben we onze speerpunten gemaakt.