Sportklas

Sportklas

Op ’t Atrium

Bewegen, leren, uitdagingen aangaan, samenwerken en uitblinken. Klinkt dit goed in jouw oren? Dan is de sportklas van ’t Atrium echt iets voor jou.
In 2003 was ’t Atrium één van de eerste scholen die startte met sportklassen. Dankzij al die jaren ervaring staat er nu een stabiel, veelzijdig en ijzersterk programma. Om deze reden kiezen elk schooljaar heel veel leerlingen voor een sportklas op ’t Atrium.

Waarom een Sportklas?

  • Je krijgt één les (80 minuten) meer lichamelijke opvoeding (gym) per week.
  • Het is (fysiek en mentaal) heel erg gezond om meer te bewegen.
  • Je maakt kennis met toffe sporten waar je anders waarschijnlijk nooit mee in aanraking zou komen.
  • Je gaat op buitensportkamp in de Ardennen en wintersportkamp in Oostenrijk.
  • Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en elkaar te halen!

Wat is er bijzonder aan een Sportklas?

Tijdens de extra lessen verbreden en verdiepen we onze sportactiviteiten. Zo volg je op ons sportveld bijvoorbeeld flagfootball, discuswerpen, softbal, hockey, frisbee, voetbal, atletiek. Aan de ene kant dus sporten die je vast en zeker al gedaan hebt en aan de andere kant ‘nieuwe’ sporten.

Daarnaast leer je in onze gymzalen meer technieken en tactieken met bijvoorbeeld tumblingbaanspringen, volleybal, boksen, dansen, basketbal, circus, etc. We proberen zoveel mogelijk verschillende bewegingsactiviteiten aan bod te laten komen. Het gemiddelde sportniveau van de sportklas is hoog, omdat je sneller en meer leert. Je sport immers met leerlingen die net als jij heel enthousiast zijn over sport.

Sportclinics

In de sportklas maak je ook kennis met sporten die we op school niet kunnen aanbieden of die je beter kunt volgen bij een gespecialiseerde trainer op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, rugby, breakdance, freerunning, persluchtduiken, waterskiën, judo, tennis, kanoën en golf. Eigenlijk is dit lijstje nog veel langer, maar het komt er in ieder geval op neer dat je het zo gek niet kunt bedenken, of we doen het wel.

Wat verwachten we van jou in de Sportklas?

  • Je houdt van sport en sportieve uitdagingen.
  • Je bent gemotiveerd om je extra in te zetten.
  • Je neemt alle schoolvakken serieus en je zet daarvoor je in.
  • Je bent een teamplayer.

Na de Sportklas

Ben je een mavo-leerling, dan kun je tot en met de tweede klas deelnemen aan de Sportklas (uiteraard ben je dan wel van harte welkom om mee te gaan op het wintersportkamp). Ben je een havo- of vwo-leerling, dan is de Sportklas er tot en met de derde klas. Na de Sportklas bieden we het vak LO2 (mavo) en BSM (havo/vwo) aan, waar je vooral heel veel gaat sporten, maar je bent ook bezig met ontwerpen, organiseren en lesgeven. Daarnaast leer je over de theoretische achtergronden van sport en bewegen. Denk hierbij ook aan de anatomie van het menselijk lichaam en aan EHBO-lessen. Sportieve leerlingen die kiezen voor ’t Atrium kunnen dus vanaf de eerste schooldag in de brugklas tot de laatste schooldag in het examenjaar genieten van al het moois dat sport met zich meebrengt.

Sportkampen

Tijdens onze sportkampen ga je met elkaar op reis om nog meer sportieve uitdagingen te beleven. In de tweede klas ga je naar de Belgische Ardennen en in de derde klas ga je naar Oostenrijk.

Wintersportkamp in Oostenrijk

In de derde klas ga je op wintersportkamp in Oostenrijk om te leren skiën of snowboarden. Je logeert dan in een jeugdherberg en stapt elke dag de pistes op om jouw ski- en snowboardkwaliteiten (verder) te ontwikkelen.

Buitensportkamp in de Ardennen

In de tweede klas ga je op buitensportkamp. Je brengt je dagen voornamelijk buiten door en je slaapt met elkaar in tenten. Het dagelijkse sportprogramma bestaat bijvoorbeeld uit hiken, boogschieten, kanoën, mountainbiken en klimmen over een touwbanenparcours.

Extra bijdrage

Om de clinics en sportactiviteiten te kunnen betalen, vragen wij aan ouders een extra bijdrage van € 225,- per leerjaar. Deze kosten zijn inclusief een sportkledingpakket, maar exclusief de extra bijdragen voor de twee sportkampen in klas 2 en 3. De extra bijdrage voor het buitensportkamp is circa € 80,- en voor het wintersportkamp  in Oostenrijk circa € 235,-.

Sport je al op hoog niveau?

Sport je zelf al op hoog niveau en ben je ook geïnteresseerd in de Sportklas van ’t Atrium, dan is deze combinatie heel goed te doen. Mocht je er toch vragen over hebben, neem dan contact op met de coördinatoren van de sportklas.

Wil je meer weten over onze sportklassen?

Mail met onze sportklascoördinatoren, Bas Goettsch en Robin van Uhm: sportklas@t-atrium.nl

Het is een heel sportieve school, want je kunt veel leuke dingen doen met sport.

Judah Kragt

Met de sportklas doe je veel leuke activiteiten.

Romy Sakkers
Shape

Maak kennis met de Sportklas