Leerlingenraad

Leerlingenraad

Vertegenwoordigend, effectief, gezellig

Bovenstaande woorden beschrijft de leerlingenraad het beste. De leerlingenraad vertegenwoordigt alle leerlingen van ’t Atrium. Twee à drie keer per maand komen we samen om te vergaderen. Tijdens zo’n vergadering bespreken we nieuwe ideeën en bekijken of en hoe we die kunnen uitvoeren. Ook bereiden wij ons voor op acties die we organiseren tijdens de feestdagen. Met onze ideeën hebben we ook invloed op de school. In de leerlingenraad zitten namelijk drie leerlingen die ook deel uitmaken van de medezeggenschapsraad, de raad die beslist over hoe dingen geregeld worden op school. Hier pitchen wij onze ideeën en hopen we dat hiermee iets gedaan wordt. Er wordt dus echt naar ons geluisterd. In de afgelopen jaren hebben wij bijvoorbeeld al gezorgd voor een verbetering in de herkansingsregeling, een verlaging van kopieerkosten in de mediatheek en een verlenging van de opening van de kantine.

Binnen de leerlingenraad doen wij alles samen. Wij hebben vergaderingen van 40 of 80 minuten. Dit hangt ervan af hoeveel we te bespreken hebben. Naast vergaderingen hebben wij ook ‘doe uurtjes’. In dit uur bespreken wij niet zaken, maar gaan we echt dingen doen zoals het organiseren van een activiteit. Voor sociale media hebben wij hier specifieke leden voor die hier enthousiast aan de slag mee gaan. 

Hoe kan jij je bij de leerlingenraad aansluiten?

Als je niet bij de leerlingenraad wil, maar wel een leuk idee hebt om de school te verbeteren kan je ons gerust ook je idee mailen: leerlingenraad@t-atrium.nl. Daarnaast hebben wij ook een Forms waar jij je ideeën of vragen kwijt kan.

En nu vraag jij je natuurlijk af: Hoe kan ik mij aansluiten bij de leerlingenraad? Om onze raad te vergroten volgen wij de volgende procedure.

 1. Je stuurt een DM (direct message/bericht) naar ons instagramaccount: @leerlingenraadatrium óf je stuurt een mail naar ons naar ons e-mailadres: leerlingenraad@t-atrium.nl. Je kunt je alleen aanmelden voor de leerlingenraad, maar je kan dit ook samen met een vriend of vriendin doen!
 2. Zodra wij contact met je hebben opgenomen krijg je van ons een link opgestuurd van een Forms. Dit bestaat uit een paar korte vragen zodat wij een beeld kunnen krijgen van jou en je motivatie. 
 3. Als wij vinden dat jij een potentiële lid kan worden van de leerlingenraad, nodigen wij graag uit om een proefvergadering bij te wonen! Zo kan jij een beeld krijgen hoe wij te werk gaan, maar krijgen wij ook een beeld van jou tijdens zo’n vergadering. 
 4. Aan het einde van deze vergadering zal er gestemd worden door de leden van de leerlingenraad of je bent aangenomen. 
 5. Bij een meerderheid van stemmen word je aangenomen en ben je een nieuw lid van de leerlingenraad!

Samenstelling leerlingenraad 2023-2024

Van links naar rechts als je onderaan begint:

 • Asmae Rahaoui (MR lid en secretaresse)
 • Mariam Amini (MR lid, GMR lid en voorzitter)
 • Daphne Dronkelaar
 • Marijn Klok
 • Myrthe Aalten
 • Tyler van Veelen
 • Teun Kramp
 • Loukmane el Makadmi
 • Julia Bangma (MR lid)

Niet op de foto: Adam el Barbari, Mathilde van der Ham en Jennifer de Graaff..