Atrium International

Atrium International

Atrium International 

Bij ons kun je kiezen voor iets bijzonders: het profiel Atrium International. Daarmee verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen. Want als je voor Atrium International kiest, gaat de wereld voor je open. Een wereld waarin steeds meer verbinding is. Daarom geeft Atrium International extra aandacht aan de moderne talen. En aan vaardigheden om samen te werken met mensen uit andere landen en culturen. Onder meer door met hen in contact te komen!  

Voor wie?  

Alle leerlingen uit groep 8, met zowel mavo-, havo- als vwo-advies, kunnen bij ons kiezen voor Atrium International. Je komt niet in een aparte brugklas, maar volgt twee flexuren per week speciale lessen. Dat doe je samen met andere leerlingen die voor dit profiel hebben gekozen.  

Wat is Atrium International?  

Met Atrium International bereiden we je voor op een toekomst als wereldburger. Want veel studies die je later zult volgen, maar ook veel banen, worden steeds internationaler. Grote kans dat je later gaat samenwerken met mensen uit andere landen en culturen. Het is dan belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst en weet hoe mensen uit andere culturen denken en doen. Hiervoor heb je vaardigheden nodig die je niet uit een boekje leert. Maar wel in de praktijk! Daarom organiseren we internationale uitwisselingen en buitenlandse excursies. Ook kun je internationaal erkende diploma’s halen in de moderne talen, zoals de Cambridge-diploma’s voor Engels. Daar heb je later ontzettend veel aan bij allerlei studies en in je werk. Je hebt dan een aantoonbare voorsprong! 

Hoe werkt Atrium International?  

Als je kiest voor Atrium International, volg je twee flexuren in de week speciale lessen. Dat doe je samen met andere leerlingen die voor dit profiel hebben gekozen. Je leert dan de Engelse taal uitstekend te beheersen. Daarnaast krijg je les in Europese en Internationale Oriëntatie, kortweg: EIO. Daarin doe je kennis, inzicht en vaardigheden op over Europa en de wereld. Dit betekent onder meer: aandacht voor de Europese geografie en geschiedenis. Maar bijvoorbeeld ook voor de Europese Unie of wereldwijde organisaties zoals de Verenigde Naties. Deze kennis helpt je om de verbanden in de wereld en internationale samenwerkingen beter te begrijpen.  

 Maar dat is niet alles! Er zijn ook zogenaamde A-weken. Dan werk je samen met andere leerlingen aan Engelstalige, internationaal georiënteerde projecten en activiteiten, zoals: 

  • Een internationaal kookboek maken, samen met leeftijdsgenoten uit heel Europa. 
  • Het project Olympische Spelen, waarin je zult ervaren hoe sport verbindt en een voorbeeld kan zijn van internationale samenwerking. 
  • Het waterproject – het water stroomt waar het gaan kan. Ontdek waar ons water vandaan komt. 
  • Model United Nations, waarin we de Verenigde Naties naspelen. Zo leer je heel veel over de verhoudingen in de wereld.  
  • Een speurtocht door internationaal Amersfoort.  
  • Uitwisselingen met leeftijdsgenoten uit andere landen.  
  • Buitenlandse excursies.  

Extra kosten 

Als je voor Atrium International kiest, krijg je – net als in de Sportklas – veel extra activiteiten aangeboden. We vragen hiervoor een vrijwillige ouderbijdrage van € 225,- per jaar. Daarnaast vragen we een vrijwillige bijdrage als je meegaat op de excursies die we organiseren. Dit bedrag hangt af van de bestemming en varieert tussen de € 80,- en € 250,-. Bedenk ook dat een internationale uitwisseling extra kosten met zich meebrengt, zoals voor je reis.  

 Verleg je grenzen: kies voor Atrium International!  

Meer weten?

Kom dan naar een van onze informatiedagen/avonden!

Wat is het verschil met TTO? 

Atrium International is bij ons de opvolger van TTO, het tweetalige onderwijs. Daarmee hebben we goede ervaringen opgedaan. Toch wilden er een meer internationale dimensie aan geven. En het profiel toegankelijk maken voor leerlingen met mavo-, havo- en vwo-advies. Dat is nu gebeurd met Atrium International. Maar het goede van TTO hebben we behouden. Leerlingen die in vorige jaren voor TTO hebben gekozen, kunnen met dit goede programma de rest van hun schoolloopbaan gewoon vervolgen. Voor hen is er dus niets veranderd.  

Het is leuk om meer te leren over andere culturen

Shape

Maak kennis met Atrium International