V4 en H4 bezoeken literatuurmuseum

In de A-week van mei 2024 hebben leerlingen uit v4 en h4 een onvergetelijke ervaring opgedaan in het Literatuurmuseum in Den Haag. De tentoonstelling Back Street bleek een groot succes te zijn. Deze unieke tentoonstelling, gericht op Young Adults, biedt een literair avontuur waarin bezoekers kunnen rappen, dichten, gokken en verleiden met taal.

Back Street leidt bezoekers via donkere steegjes naar tien verschillende ruimtes, elk met een eigen thema. Zo kunnen leerlingen gokken op literaire verhalen in het casino, kennis maken met hedendaagse schrijvers in de Gym, en leren verleiden met taal in de Limousine. De Bunker biedt een spannende escaperoom, terwijl je bij de Bakfiets aan de slag kunt met een eigen song of rap. In de Tattoo Shop kunnen bezoekers zich blootgeven door te reageren op situaties uit hun favoriete boeken, waarna tattoëerder Sjon een persoonlijke tatoeage zet.

Tijdens de tentoonstelling ontmoeten leerlingen schrijvers zoals Khalid Boudou, Lucas Rijneveld, Jason Reynolds, Angie Thomas, Gershwin Bonevacia en Elten Kiene. Na afloop ontvangen de bezoekers op basis van hun activiteiten persoonlijke boekentips per e-mail. De leerlingen van v4 en h4 hebben deze literaire reis als zeer inspirerend ervaren.

Meer weten over de tentoonstelling? Kijk dan op de website van het Literatuurmuseum. https://literatuurmuseum.nl/nl/ontdek-en-beleef/museum/tentoonstellingen/back-street