Maatschappelijk stage leerlingen havo-4 en vwo-4

De 2e en 3e activiteitenweek (A-week) staan voor de leerlingen uit havo-4 en vwo-4 in het teken van burgerschapsvorming: internationalisering en het lopen van een maatschappelijk stage. Over de internationalisering is in februari uitvoerig verslag gedaan. Over de ervaringen van de maatschappelijke stage kunnen we, nu alle verslagen ingeleverd, gelezen en beoordeeld zijn, een kort verslag van doen.

Stage

75 leerlingen uit havo-4 en vwo-4 hebben in de 2e A-week, die van 30 januari t/m 4 februari plaatsvond, stage gelopen bij verschillende bedrijven. Van lesgeven op een bassischool, sportinstructeur, flyers ontwerpen tot crew op evenementen zijn de gekozen stages heel divers. Dit geldt ook voor alle ervaringen die in de stageverslagen beschreven zijn. Sommige leerlingen weten nu al dat ze later bij het bedrijf, waar ze stage hebben gelopen, willen werken. Anderen weten zeker dat ze dit werk later nooit meer willen doen en weer anderen dachten dat het werk veel saaier was.

Werkweek

In de 3e A-week, die plaatsvindt van maandag 17 april t/m vrijdag 21 april 2023, gaan deze havo-4 en vwo-4 leerlingen op werkweek. De werkweek start met een dag op ’t Atrium met een aantal workshops, daarna gaan zij 3-dagen en 2 nachten richting Luxemburg en we sluiten de week af op vrijdagochtend op ’t Atrium.