Leerlingen steunen dovenschool in Kameroen

De leerlingen van ’t Atrium, met profiel Atrium International, hebben dit schooljaar deelgenomen aan een inspirerend project waarin zij hun eigen duurzame bedrijfjes hebben opgezet. De winst die zij hebben gemaakt, komt ten goede aan een dovenschool in Mbingo, Kameroen, waar een sociale onderneming gestart wordt: een kippenboerderij. Met de opbrengst kunnen maar liefst 162 kuikens worden aangeschaft, wat zorgt voor voedsel, werkgelegenheid en extra inkomsten voor het onderwijs op de school.

Dit project is een samenwerking met Day for Change en Wilde Ganzen, die als extra stimulans de winst van de leerlingen hebben verdubbeld. Tijdens het project kregen onze leerlingen gastlessen over Wereldburgerschap en Duurzaam Ondernemen van Marjan Duursma, Chantal Heijmeskamp en Paulien Groen – van Dorsten van Wilde Ganzen. Ook beoordeelden zij de ondernemingsplannen van de leerlingen tijdens de pitch. Met een microkrediet konden de leerlingen hun creatieve en duurzame ideeën uitvoeren, zoals vegan brownies voor een asielzoekerscentrum, biologische cupcakes, en de uiteindelijke schoolwinnaar: fluitende medailles voor de avond4daagse, gemaakt met een 3D-printer, duurzaam filament en hergebruikt lint.

Dit project laat zien hoe belangrijk wereldburgerschap en duurzaam ondernemen zijn. De leerlingen van ’t Atrium zijn als jonge ondernemers gegroeid en hebben een mooi resultaat behaald voor mens en planeet. Wij danken Bianca van der Heijden voor de begeleiding en Rabobank Amersfoort Eemland voor de financiële bijdrage.