In memoriam Henk Stoffelsen

(16 november 1947 – 4 april 2024)

Met droefheid in ons hart delen wij het overlijden van Henk Stoffelsen, een geliefd gepensioneerd docent scheikunde aan ’t Atrium.

Gedurende meer dan vier decennia heeft Henk zijn kennis en passie voor scheikunde gedeeld met generaties leerlingen. Zijn toewijding was grenzeloos; hij stond bekend om zijn betrokkenheid en warme persoonlijkheid. Onder zijn begeleiding behaalden velen uitmuntende cijfers, maar belangrijker nog, hij inspireerde zijn leerlingen om te streven naar kennis en begrip.

Henk was niet alleen een leraar, maar ook een mentor en vriend voor velen. Hij had een scherp intellect en een grote belangstelling voor diverse onderwerpen, wat hem een boeiende gesprekspartner maakte voor zowel leerlingen als collega’s. Zijn fysieke gestalte weerspiegelde zijn aanwezigheid; Henk was niet alleen groot van stuk, maar ook groot van hart.

Niet te vergeten is de bijzondere relatie die Henk deelde met zijn vrouw, Paulien Wolthuis, eveneens een gepensioneerd docent biologie aan ’t Atrium. Hun liefdesverhaal begon op de gangen van onze school tijdens een schoolexcursie, en samen hebben ze vele jaren van geluk gedeeld.

Henk Stoffelsen zal worden herinnerd als een inspirerende en invloedrijke figuur, wiens nalatenschap voortleeft in de vele levens die hij heeft aangeraakt. Zijn wijsheid, warmte en toewijding zullen gemist worden, maar zijn invloed zal blijven voortbestaan in de harten en gedachten van degenen die hij heeft gekend en liefgehad. Moge hij rusten in vrede.