Coming Out Day

11 oktober (vandaag) is het Coming Out Day, maar wat houdt dit precies in?

Op Coming Out Day die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt er aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBTI+) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Als GSA (Gender & Sexuality Alliance), een club leerlingen van ’t Atrium die zich inzetten om de school veilig te maken voor iedereen, ongeacht je seksualiteit of gender, willen wij met deze dag ook duidelijk maken dat wij er voor mensen zijn die in de kast zitten, maar ook voor mensen die dat niet zijn.  

Natuurlijk hangt bij ’t Atrium ook de de Regenboogvlag uit. Veel docenten hebben er in hun les ook even aandacht aan besteed. Na de herfstvakantie zal de GSA bij de klassen in de onderbouw langsgaan om wat uitgebreider bij dit thema stil te staan.  

Leerlingen kunnen ons altijd een berichtje, mailtje of appje sturen als ze het ergens over willen hebben of als ze vragen hebben! We zijn te bereiken via Teams, mail en Instagram! @gsa_atrium en gsa.atrium@gmail.com 

Voor nu wensen wij je graag een mooie Coming Out Day!